Testimoniale

În anii petrecuți la UNMB (secția Compoziție jazz, apoi master Jazz) am avut oportunitatea de a studia sub atenta îndrumare a unor profesori de specialitate de înalt calibru. A fost contextul potrivit care m-a ajutat să devin muzicianul de astăzi. Am avut ocazia să învăț nenumărate lucruri practice, împărtășite de profesori implicați. Pe parcursul studiilor de licență și master la UNMB, am câștigat distincții importante, precum premiul pentru cel mai bun instrumentist la „Festivalul Internațional Studențesc de Jazz” din Târgu Mureș (2011) sau trofeul concursului „Festivalul Ziua Chitarelor” (București, ediția I). Fără aceste baze puse în facultate, fără tehnicile studiate, n-aș fi reușit să devin un instrumentist versatil si creativ.

Ciprian Pop
Muzician jazz freelancer • Profesor la secția de Jazz în cadrul Academiei ICon Arts 2022 • Membru în diverse formații muzicale • Colaborator Opera Comică București, Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”, Opera Națională București

Pentru mine, Masterul la Jazz și Culturi Muzicale Pop a însemnat mai mult decât niște simple cursuri. A însemnat o inspirație constantă din partea profesorilor, dar și a colegilor de clasă, în rândul cărora am reușit să găsesc muzicieni alături de care mi-am format propria formație, The Groovy Bastards. Am primit întotdeauna un sprijin necondiționat din partea profesorilor, care ne-au recomandat altor muzicieni și ne-au ajutat în găsirea unor oportunități de a participa la diverse festivaluri și concerte.

Andrei Bălașa
Chitarist • Compozitor muzică pop (rock) • Conducător al formației The Groovy Bastards • Fost membru al formațiilor Iris și Hara

Am fost călăuzit spre porțile universității de dragostea pentru muzica bisericească. Programa de studii din cadrul specializării Culturi muzicale religioase mi-a așezat înainte o paletă extraordinară de materii, care m-au ajutat să ajung la destinația dorită, dar pe o cale mult mai largă și mai încărcată cu varii experiențe. Le sunt recunoscător profesorilor mei pentru susținerea unui act educațional de calitate, prin care am acumulat un bagaj consistent de cunoștințe și idei pe care am încercat să le pun aplicare în activitățile pe care le desfășor.

Oportunitățile din timpul studiilor au fost fantastice: am participat la proiectul VOXearlyMUS, în urma căruia am fost implicat într-o mobilitate la Royal Conservatoire The Hague din Olanda și, de asemenea, am beneficiat de o bursă ERASMUS+, ocazie cu care am putut cerceta fonduri de manuscrise și am participat la repetițiile unora dintre cele mai performante coruri de muzică bizantină din Atena.

Daniel Dumitrică
Diacon al Catedralei Voievodale din Buzău • Secretar eparhial al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei • Dirijor secund al Corului Vlaho-Bizantin

Mărturisesc cu caldă inimă că pe parcursul celor zece ani de studiu (licență, master și doctorat) am descoperit și simt și în prezent fenomenul de metamorfoză al dascălilor preschimbați din universitarii cu blândețe sobră, necruțători în evaluarea continuă a studentului și gata a-i tămădui scăderile din strălucire, în „părinții” care, deși te-au lăsat instruit desăvârșit în lume, își încălzesc inima cu realizările tale și te așteaptă acasă oricând a-ți mângâia obrazul cu felicitări cuvenite pentru că ai purtat cu cinste stindardul familiei UNMB…

De aceea, cu prețuirea studentului din prima bancă, evoc și mărturisesc cu dragoste că dacă astăzi sunt cercetător, interpret instrumentist, artist liric, orchestrator, dirijor de cor de filarmonică, cadru didactic titular și cleric iubitor de întregul frumos sonor din creația lui Dumnezeu, acest fapt se datorează prin excelență formării mele în cadrul familiei UNMB, instituție care mi-a dăruit tot ce a avut mai bun ca dotare, cadre didactice de înaltă ținută morală și academică și, mai presus de atât, mi-a întins mâna cu sprijin financiar, apreciind prin bursa consistentă dragostea cu care am studiat și m-am pregătit, recomandându-mă totodată pentru concerte, turnee naționale și internaționale, simpozioane și master-class-uri la care am participat cu mult interes.

Codruț Scurtu
Profesor de muzică psaltică și liniară, Seminarul Teologic „Sf. Nicolae” Râmnicu Vâlcea • Dirijor al corului preoților din Arhiepiscopia Râmnicului • Dirijor al corului de copii BREVIS al Arhiepiscopiei Râmnicului • Dirijor al Formației vocal instrumentale de muzică veche ARHEON • Preot al Bisericii „Sf. Dumitru” din Râmnicu Vâlcea

Întreaga mea formare în cadrul UNMB (studii de licență și master – programul Educație muzicală contemporană) a contribuit la ceea ce sunt astăzi atât profesional, cât și personal.

Ca beneficiar al proiectului POSDRU „De la ucenicie la măiestrie în practica dirijorală”, organizat de UNMB, am avut ocazia să cunosc și să îndrăgesc Corul Operei Naționale Române din București, în care activez încă de la terminarea studiilor masterale. Proiectul a oferit studenților șansa de a participa la toate etapele actului artistic, în cadrul unor instituții prestigioase. Tot pe parcursul studiilor masterale am avut oportunitatea de a face practica pedagogică în cadrul Școlii Americane din București (AISB), experiență care incontestabil mi-a lărgit orizontul.

Activitățile diversificate și oportunitățile unice pe care le-am avut ca student al UNMB, alături de cadrele didactice care mi-au devenit mentori, reprezintă baza educației mele continue spre împlinirea ca om și muzician. Mulțumesc UNMB!

Violeta Tudor
Artist liric - Corul Operei Național Române din București

Absolvirea studiilor de licență (Pedagogie muzicală/Muzică) și master (specializarea Educație Muzicală Contemporană) în cadrul UNMB m-a determinat să rămân pe calea muzicii și a pedagogiei, iar măiestria și dedicarea profesorilor noștri au contribuit considerabil la alegerea jobului mult visat. Pe perioada studiilor am beneficiat de predare la cele mai înalte standarde sub îndrumarea unor profesori universitari de renume internațional, cu o bază materială modernă, bibliotecă virtuală, săli multimedia etc. și am beneficiat de diverse oportunități ce au constat în implicarea în Programe POSDRU sau stagii de practică pedagogică la Școala Americană din București. UNMB a reprezentat locul în care am căpătat noțiunile și experiențele necesare pentru o carieră în domeniul artistic și, dacă ar fi să mă întorc în timp, aș face cu siguranță aceeași alegere.

Simona Safta
Profesor de Teorie-solfegiu-dicteu și dirijorul Corului de Camera „Jeunesses”, Liceul de Artă „Gheorghe Tattarescu” Focșani • Dirijor al Corului de Copii „Pastia” al Ateneului Popular „Maior Gheorghe Pastia” • Soprană în cadrul Corului Municipal „Pastorala” din Focșani

Masterul Educație Muzicală Contemporană din cadrul Universității Naționale de București mi-a dat ocazia să aprofundez în detaliu și să înțeleg mai bine mecanismele pe care trebuie să le utilizeze un profesor de muzică. În mod special îmi doresc să menționez cursurile de mediere muzicală, unde mi-am dezvoltat abilitățile de pedagog atât teoretic, cât și practic.

Experiența educațională pe care am avut-o de-a lungul celor doi ani de master s-a reflectat și în viața mea profesională, deschizându-mi noi modalități prin care să îmi dezvolt calitățile de muzician.

Indiscutabil, formarea mea de la master m-a ajutat să pot lucra în cadrul Radio România Cultural.

Roxana Morar
Realizator, redacția muzicală a Radio România Cultural

Cursurile programului de master Educație muzicală contemporană au avut un impact considerabil asupra evoluției mele atât pe plan profesional, cât și personal. Modul de predare al profesorilor a fost la superlativ, unul dintre aspectele cu care am rezonat foarte bine și pe care l-am apreciat mereu a fost abordarea transdisciplinară. Am avut parte nu doar de informații prețioase, ci și de sfaturi venite de la oameni extrem de valoroși. Întotdeauna am avut acces la săli de studiu, sala de lectură, mediatecă, bibliotecă, resursele materiale de care am beneficiat fiind mai mult decât suficiente nu doar în pregătirea examenelor din sesiune, ci și pentru examenele de titularizare și definitivat susținute ulterior. De asemenea, am avut oportunitatea de a primi bursă de merit și loc gratuit în tabără, precum și ocazia de a participa la concerte în cadrul formației corale. Deși exista posibilitatea de a opta pentru o facultate cu învățământ la distanță, având în vedere că lucram în paralel, am știut că nu există comparație și, dacă ar fi să o iau de la capăt, aș face aceeași alegere. Mulțumesc, UNMB!

Mădălina Rădulescu (Cucu)
Profesor de Teorie-solfegiu-dicteu Liceul de Arte „Margareta Sterian” Buzău

Sunt absolventă a Universității Naționale de Muzică București, programul de master Educație Muzicală Contemporană. Consider că studiile din cadrul UNMB sunt de înaltă ținută academică și au contribuit într-un mod decisiv la formarea mea ca muzician și profesor de Educație muzicală. Beneficiind de oportunitățile cursurilor Orff, Dalcroze și Kodály, am putut accesa noi modalități de predare, pe care le aplic astăzi la toate orele de muzică. De asemenea, tot datorită programului de master am participat activ la numeroase concerte alături de nume sonore ale muzicii naționale și internaționale. Profesorii dedicați, dotările extraordinare pe care instituția le-a pus la dispoziția studenților și relația umană, păstrată chiar și după terminarea cursurilor, reprezintă un specific al acestei universități. Recomand cu drag această universitate!

Georgiana Niță
Profesor de Educație muzicală Școala Gimnazială „Pia Brătianu” București

Programul Educație Muzicală Contemporană a fost modulul de studii care mi-a oferit un boost puternic în activitatea mea profesională din prezent. A reprezentat background-ul necesar pentru a înțelege mai bine muzica clasică universală, dar și actualitatea muzicală, reușind ca în prezent să îmbin în compozițiile mele muzicale atât muzicile cu tradiție, cât și cele contemporane.

Profesorii au fost mereu aproape de noi, transformându-se în adevărați mentori.

UNMB ne-a oferit toate mijloacele pentru a studia. Am petrecut mult timp în sălile de lectură și mediatecă, unde aveam acces prin platforma online a bibliotecii la materiale valoroase, studii, cercetări realizate în afara țării.

În prezent sunt artist independent, îmi compun propriile piese, combinând folclorul cu muzica contemporană, sunt textier și îmi creez propriile mele show-uri. Cursurile de la UNMB mă ajută acum chiar și în strategia de marketing a proiectului meu.

Eugenia Nicolae (Nițu)
Muzician freelancer (compozitoare și cântăreață muzică pop și etno)