Master Facultatea de Compoziție, Muzicologie și Pedagogie muzicală

Programe de studii

Info Studenți

Email: fcmpm@unmb.ro

Telefon Decanat FCMPm (direct): 021.313.8306

Telefon Decanat FCMPm (prin centrală): 021.314.2610 int. 179 / 173

Secretar facultate FCMPm Dorina Roșca: 0739.243.554 (Luni-Joi, orele 11-13)

Secretar facultate FCMPm Nicoleta Lipan: 0724.368.522 (Luni-Joi, orele 11-13)

Program cu public FCMPm: Luni – Joi, orele 11-13

 

Oportunități

  • Studenții pot participa la numeroase evenimente desfășurate pe scenele Conservatorului, ale Sălii Radio, Ateneului Român sau Tinerimii Române, precum: Festivalul Chei al UNMB, stagiunea „Noi dăm tonul” a UNMB, festivalurile SIMN și Meridian organizate de Uniunea Compozitorilor etc. În UNMB funcționează trei orchestre simfonice, coruri SATB și de muzică bizantină, ansambluri camerale, de jazz, un gamelan indonezian ș.a. 
  • Evenimentele sunt deschise studenților de la toate specializările: instrumentiștii și cântăreții au ocazia să interpreteze creații clasice sau scrise de colegii lor compozitori, sub bagheta unui profesor sau student la dirijat, pentru ca apoi să primească feedback, în revista Acord a UNMB, din partea colegilor muzicologi.
  • UNMB organizează anual concursuri studențești de compoziție, muzicologie, teoria muzicii, interpretare muzicală.
    Studenții beneficiază de un contact direct cu muzicieni de elită din străinătate, prin masterclassurile și conferințele organizate în universitate și prin bursele Erasmus de studiu în afara țării.

Permanent racordată la viața muzicală, UNMB oferă programe de studii variate și actuale, ce facilitează trasee profesionale dintre cele mai diverse (www.carieremuzicale.ro), iar contactul cu potențialii angajatori se realizează adesea pe parcursul studiilor universitare.

Experiența studenților

Sunt absolventă a Universității Naționale de Muzică București, programul de master Educație Muzicală Contemporană. Consider că studiile din cadrul UNMB sunt de înaltă ținută academică și au contribuit într-un mod decisiv la formarea mea ca muzician și profesor de Educație muzicală. Beneficiind de oportunitățile cursurilor Orff, Dalcroze și Kodály, am putut accesa noi modalități de predare, pe care le aplic astăzi la toate orele de muzică. De asemenea, tot datorită programului de master am participat activ la numeroase concerte alături de nume sonore ale muzicii naționale și internaționale. Profesorii dedicați, dotările extraordinare pe care instituția le-a pus la dispoziția studenților și relația umană, păstrată chiar și după terminarea cursurilor, reprezintă un specific al acestei universități. Recomand cu drag această universitate!

Georgiana Niță
Profesor de Educație muzicală Școala Gimnazială „Pia Brătianu” București

Pentru mine, Masterul la Jazz și Culturi Muzicale Pop a însemnat mai mult decât niște simple cursuri. A însemnat o inspirație constantă din partea profesorilor, dar și a colegilor de clasă, în rândul cărora am reușit să găsesc muzicieni alături de care mi-am format propria formație, The Groovy Bastards. Am primit întotdeauna un sprijin necondiționat din partea profesorilor, care ne-au recomandat altor muzicieni și ne-au ajutat în găsirea unor oportunități de a participa la diverse festivaluri și concerte.

Andrei Bălașa
Chitarist • Compozitor muzică pop (rock) • Conducător al formației The Groovy Bastards • Fost membru al formațiilor Iris și Hara

De-a lungul anilor de studiu în cadrul programului de master Stilistică dirijorală – cor am avut posibilitatea de a cunoaște personalități marcante ale lumii muzicale românești, care au contribuit semnificativ la dezvoltarea mea profesională. Programul mi-a oferit o serie de oportunități. În anul doi am beneficiat de o bursă de studii în cadrul „Royal Birmingham Conservatoire”, perfecționându-mă sub îndrumarea dirijorului Paul Spicer, iar la finalul studiilor de master am obținut premiul I pentru proiectul-concurs „De la ucenicie la măiestrie în practica dirijorală”, realizat de UNMB în parteneriat cu Opera Națională București. De asemenea, Universitatea Națională de Muzică București mi-a oferit ocazia de a participa la concursul desfășurat în cadrul workshop-ului „Fii reporter la Radio România Muzical”. Un alt aspect important este faptul că în calitate de student am avut acces la una dintre cele mai ample biblioteci muzicale universitare.

Manuela Enache
Dirijor Corul Filarmonicii „Oltenia” din Craiova

Studenția în UNMB a fost o călătorie esențială în devenirea mea profesională și umană. Încă din anul I am simțit că profesorii noștri nu ne oferă doar cunoștințe despre muzică, ci ne încurajează să gândim corect și să ne urmăm profesia cu responsabilitate. Pilonul pe care activitatea mea se sprijină în acest moment este programul de master Sinteză muzicologică, specializarea etnomuzicologie. Datorită profesorilor de specialitate m-am apropiat de cercetarea muzicilor orale, activitate pe care am consolidat-o ulterior prin intermediul unei burse de mobilitate Erasmus+, desfășurată în Paris, și prin numeroase cercetări de teren.

Mariana Hurjui Său
Etnomuzicolog, Muzeul Național al Țăranului Român

Continuarea studiilor de masterat – Stil și limbaj compozițional – la Universitatea Națională de Muzică din București a reprezentat desăvârșirea și aprofundarea cunoștințelor acumulate în anii precedenți. Complexitatea materiilor este ridicată, însă vine în continuarea firească a programei anilor de licență (Compoziție clasică în cazul meu). Ca student ai nevoie de îndrumare și de motivare, iar eu am simțit asta din partea profesorilor de specialitate atât în plan profesional, cât și uman. UNMB nu înseamnă însă doar o resursă umană deosebită, ci și referințe prețioase, cărți, metode, partituri și înregistrări regăsite în Bibliotecă și Mediatecă.

Dan Andrei Nicolae Popescu
Compozitor freelancer • Regizor muzical Societatea Română de Radiodifuziune • Membru al U.C.M.R.

La Universitatea Națională de Muzică am avut șansa să întâlnesc profesori de o înaltă ținută academică, ce m-au ajutat enorm să-mi dezvolt aptitudinile muzicale și nu numai.

Tot ceea ce oferă UNMB, de la cursuri de un bogat și profund univers muzical, dotările moderne, profesionalismul și dăruirea profesorilor de la specializarea Muzică religioasă, la burse de studiu internaționale și multe alte oportunități de dezvoltare și afirmare, ajută din plin la formarea muzicienilor de mare clasă.
Dacă ar fi să mă întorc la momentul alegerii universității pe care să o urmez, aș alege fără ezitare UNMB.

Nicholas (Nicolae) Lupu
Bariton, solist de operă • Actor
Anterioară
Următoare