Dirijat

Dirijat orchestră • Dirijat cor

Aveți abilități de lider? Sunteți pasionați de muzică? Aici este locul potrivit pentru a vă forma. Pentru că dirijorul de cor sau de orchestră este un lider. Este cel care cunoaște în amănunt domeniul său: descoperă în profunzime teoria muzicii, tainele subtile ale polifoniei, armoniei și formelor muzicale, parcurge la propriu – citind la pian și cu vocea – numeroase partituri din toate genurile muzicale, le pătrunde sensurile, le construiește traseul expresiv, le transformă în sunet cu ajutorul vocilor sau instrumentelor colegilor săi, cu care lucrează cot la cot, săptămână de săptămână și/sau în stagii compacte, în sala de curs de ansamblu coral sau de orchestră și pe scenele-laborator ale UNMB.

Aici, viitorul dirijor învață alfabetul gesturilor și își dezvoltă capacitatea de a conduce și de a construi, pentru ca, în final, să transforme semnele de pe hârtie în Muzică.
Și toată munca de a aduna cunoștințe și de a le modela în sunet și emoție este încununată de apariția în locul sacru pentru fiecare artist – Scena de concert. Acolo, pe scenă, dirijorul de orchestră sau de cor face dovada harului său: dă viață muzicii.

Forma de învățământ: cu frecvență

Durata programului: 4 ani

Număr credite: 240 ECTS

Limba de predare: română

Secții dirijat