Cele mai importante decizii luate de Senatul U.N.M.B, şedinţa din 9 iunie 2021:

 

I. Ref.la constituirea Consorțiului Universitar ARTE,
aprobă următoarele:
– acordul Universității Naționale de Muzică din București privind calitatea de  membru la înființarea Consorțiului Universitar ARTE;
– mandatarea Rectorului Universității Naționale de Muzică din București, Prof.univ.dr. Diana-Asinefta Moș, privind negocierea și semnarea contractului de constituire a Consorțiului Universitar ARTE, în perioada 11-13 iunie 2021, la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași.

II. La propunerea Consiliilor facultăților (Facultatea de Interpretare Muzicală și Facultatea de Compoziție, Muzicologie și Pedagogie Muzicală),
aprobă:
– componenţa comisiilor de licenţă și disertaţie pentru sesiunile iunie-iulie 2021 și februarie 2022.

III. Ref.la desfășurarea examenului de admitere pentru anul univ.2021/2022,
La propunerea Consiliului Facultății Interpretare Muzicală,
– aprobă următoarele condiții specialepentru candidații nevăzători:
PIAN
A. PROBA DE TEORIA MUZICII, SOLFEGIU ȘI DICTAT – probă orală. Candidații nevăzători vor susține această probă la sediul UNMB. Comisia va putea fi prezentă în sala de examen sau va putea evalua candidații prin intermediul platformei ZOOM, caz în care universitatea va pune la dispoziția candidatului un computer și va asigura conexiunea. De asemenea va exista un cadru didactic desemnat de către decanul FIM, pentru a-i oferi asistența necesară bunei desfășurări a probei.
1. DICTAT ORAL ȘI AUZ
a) Intonarea, cu denumirea notelor, apoi cu specificarea duratelor, a unui fragment melodico-ritmic în măsurile de 3/4  sau  4/4, cu una sau două alterații la armură, cu mers treptat și salturi de până la 5-tă perfectă inclusiv, dar și salturi de 8-vă perfectă, cuprinzând elemente cromatice aduse prin mers treptat în broderii și pasaje, nemodulatorii, cu formule ritmice cu până la patru divizări pe timp, cu sincope pe timp și jumătate de timp, triolete, contratimpi și anacruze. Înainte de a fi redat, fragmentul poate fi notat pe computer sau prin intermediul oricărui alt sistem accesibil candidaților nevăzători.
b) Intonare și recunoașterea unor intervale simple și compuse, precum și a unor acorduri de trei sunete, în toate stările, în poziție strânsă.
2. SOLFEGIU ȘI ANALIZĂ
a) Intonarea unui număr de 5 sau 6 fragmente muzicale de câte 2 măsuri care vor însuma un solfegiu în cheile sol și fa, în măsurile de 3/4 sau 4/4, cu până la trei alterații la armură, cu mers treptat și salturi de până la 8-vă perfectă inclusiv, cuprinzând elemente cromatice aduse prin mers treptat în broderii și pasaje, cu modulații la tonalități apropiate, cu formule ritmice cu până la patru divizări ale timpului, având în vedere sincope pe timp, jumătate de timp și sfert de timp, triolete, contratimpi și anacruze. Fragmentele care compun acest solfegiu vor fi enunțate oral de către cadrul didactic desemnat de către decanul FIM, cu specificarea denumirii sunetelor și a valorii acestora. În vederea analizei, fragmentele pot fi notate pe computer sau prin intermediul oricărui alt sistem accesibil candidaților nevăzători.
b) Analizarea solfegiului din punct de vedere tonal și ritmic.
CANTO
A.PROBA DE TEORIA MUZICII, SOLFEGIU ȘI AUZ MUZICAL – probă orală. Candidații nevăzători vor susține această probă la sediul UNMB. Comisia va putea fi prezentă în sala de examen sau va putea evalua candidații prin intermediul platformei ZOOM, caz în care universitatea va pune la dispoziția candidatului un computer și va asigura conexiunea. De asemenea va exista un cadru didactic desemnat de către decanul FIM, pentru a-i oferi asistența necesară bunei desfășurări a probei.
1. Auz muzical:

  • Intonarea și recunoașterea unor intervale simple (atât melodice cât și armonice).

2. Solfegiu la prima vedere și analiză:
a) Intonarea unui număr de 5 sau 6 fragmente muzicale de câte 2 măsuri ce vor însuma un solfegiu în cheile sol și fa, în măsurile de 3/4 sau 4/4, într-o tonalitate cu până la trei alterații la armură, cu mers treptat și salturi de până la 8-vă perfecta inclusiv, cu modulații la tonalități de gradul 0 sau I, cu formule ritmice cu până la patru divizări ale timpului, sincope, contratimpi și anacruze. Fragmentele care compun acest solfegiu vor fi enunțate oral de către cadrul didactic desemnat de către decanul FIM, cu specificarea denumirii sunetelor și a valorii acestora. În vederea analizei, fragmentele pot fi notate pe computer sau prin intermediul oricărui alt sistem accesibil candidaților nevăzători.
b) Analiza traseului tonal al solfegiului.
c) Intonarea unei game din traseul tonal al solfegiului.