SAS-UNMB revine, pentru al doilea an consecutiv, cu o nouă ediție a Concursului de proiecte studențești Antreprenor la UNMB. Încă cinci proiecte înscrise în una dintre categoriile organizare de concerte și recitaluri; proiecte discografice și editoriale; conferințe și expoziții; proiecte multimedia și online; proiecte educative vor fi alese pentru finanțare. Studenții din toate ciclurile și programele de studii, precum și absolvenții UNMB care au finalizat studiile în ultimii trei ani pot participa la concurs, individual sau în echipe, unde juriul alcătuit din cadre didactice din UNMB, cu expertiză în managementul artistic, va desemna câștigătorii. Bugetul oferit de SAS-UNMB pentru implementarea proiectelor câștigătoare a crescut anul acesta, ajungând până la 7000 de lei.

În vederea pregătirii participării la Concursul de proiecte studențești Antreprenor la UNMB, echipa SAS-UNMB organizează patru sesiuni de informare și mentorat. Primele două sesiuni se vor desfășura la sediul UNMB și vor avea loc pe 4 mai, ora 10, la Sala de calculatoare, 8 mai, ora 10, la Sala 98, 16 mai, ora 14, la Sala de vizionări, și încă o sesiune la finalul lunii mai. În cadrul acestor sesiuni de mentorat, studenții și absolvenții interesați se vor întâlni cu președintele SAS-UNMB, Cătălin Crețu, cercetător științific II și titular al disciplinei de Management în UNMB, conf.univ.dr. Adriana Maier, tutore în cadrul SAS-UNMB, Ana Diaconu, student-doctorand și coordonatorul proiectului SAS-UNMB și Lavinia Gheorghe, student-doctorand, câștigătoare a primei ediții a Concursului din 2022. Candidații vor fi îndrumați în procesul de scriere a proiectului, având în vedere aspectele logistice, juridice, financiare, de marketing și PR.

Pentru inspirație, vă invităm să răsfoiți rezultatele primei ediții ale Concursului Antreprenor la UNMB, care s-a bucurat de un real succes în rândul tinerilor muzicieni-antreprenori: https://www.unmb.ro/sas-unmb/concursul-de-proiecte-antreprenoriale-studentesti/. Cele șapte proiecte câștigătoare, înscrise în diverse arii culturale – de la recitaluri sau conferințe video cu muzicieni celebri și până la tabere de creație artistică sau proiecte editoriale – au fost intens popularizate și au stârnit interes nu doar în rândul studenților, ci și al publicului larg.

Rămâneți aproape, pe paginile de Facebook #SAS UNMB și #Universitatea Națională de Muzică București, dar și pe www.unmb.ro, pentru a afla detaliile următoarelor sesiuni de mentorat.