Pianista Cristina Popescu Stănești a absolvit Universitatea Națională de Muzică din București (licență – 1991) și Staatliche Hochschule für Musik din Trossingen, Germania (master – 1998), unde a studiat cu profesorul și pianistul Gabriel Amiraș – discipol al lui Heinrich Neuhaus.
În 2011 și-a finalizat doctoratul, iar ca urmare a activității sale de cercetare și creație artistică a publicat un volum dedicat concepției interpretative în Miroirs și Gaspard de la Nuit de Maurice Ravel. De asemenea s-a preocupat constant de aplicarea diverselor aspecte ale semioticii muzicale în procesul didactic și interpretativ, în această direcție publicând alte patru articole la Editura UNMB.
A susținut recitaluri camerale dar și solistice în România, Grecia, Spania, Germania, SUA, Italia și Irlanda și a realizat înregistrări pentru Societatea Română de Radiodifuziune și casa de discuri Eurostar. A fost pianist acompaniator oficial la cursuri de măiestrie (Festivalul Internațional Sergiu Celibidache, KSB Academica Music), la concursuri naționale și internaționale (precum „Jeunesse Musicale”, Bayreuth International Competition, Bursa Yamaha și Concursul Internațional „George Enescu” – secțiunea vioară) și a susținut masterclassuri de pian și acompaniament pianistic în România și Italia, dedicate elevilor și studenților pianiști.
Este invitată constant în jurii și se implică în evaluarea calității activității didactice a tinerilor profesori de pian, încercând să îmbunătățească relația și comunicarea dintre mediul universitar și cel preuniversitar. În acest scop a inițiat proiectul PerformArt, implementat la nivel național, cu finanțare FDI și din fonduri proprii ale UNMB.
În prezent, Cristina Popescu Stănești este conferențiar universitar, doctor, în cadrul Departamentului Instrumente cu Claviatură și Muzică de Cameră, iar din anul 2012 este decanul Facultății de Interpretare Muzicală din cadrul Universității Naționale de Muzică din București.