Dirijat cor academic

Curriculum

Experiența studenților

De-a lungul anilor de studiu în cadrul programului de master Stilistică dirijorală – cor am avut posibilitatea de a cunoaște personalități marcante ale lumii muzicale românești, care au contribuit semnificativ la dezvoltarea mea profesională. Programul mi-a oferit o serie de oportunități. În anul doi am beneficiat de o bursă de studii în cadrul „Royal Birmingham Conservatoire”, perfecționându-mă sub îndrumarea dirijorului Paul Spicer, iar la finalul studiilor de master am obținut premiul I pentru proiectul-concurs „De la ucenicie la măiestrie în practica dirijorală”, realizat de UNMB în parteneriat cu Opera Națională București. De asemenea, Universitatea Națională de Muzică București mi-a oferit ocazia de a participa la concursul desfășurat în cadrul workshop-ului „Fii reporter la Radio România Muzical”. Un alt aspect important este faptul că în calitate de student am avut acces la una dintre cele mai ample biblioteci muzicale universitare.

Manuela Enache
Dirijor Corul Filarmonicii „Oltenia” din Craiova

Sunt onorat să fac parte din familia Universității Naționale de Muzică din București, loc în care mi-am perfecționat atât aptitudinile muzicale, cât și pe cele umane, datorită profesorilor pe care am avut norocul să îi întâlnesc și care mi-au oferit ocazia de a dobândi unele dintre cele mai de preț informații, care mi-au călăuzit și încă îmi călăuzesc pașii.

Se spune că „omul sfințește locul”. În UNMB, atât profesorii, cât și studenții transformă această instituție într-una de mare prestigiu, care se poate mândri cu nume sonore ce au făcut sau fac parte din societatea muzicală românească și internațională.

Pe parcursul studiilor de Dirijat cor (licență) și Stilistică Dirijorală – cor (master), datorită orelor petrecute alături de unii dintre cei mai valoroși muzicieni, datorită sfaturilor primite din partea acestora și, nu în ultimul rând, datorită unui colectiv unit, m-am putut dezvolta uman și profesional, iar cariera mea de dirijor s-a profilat încă din primii ani de studenție.

Eduard Dinu
Dirijor al Corului Filarmonicii „Paul Constantinescu”, Ploiești • Dirijor al Corului de Cameră „Ascendis”, București • Consultant artistic al Filarmonicii „Paul Constantinescu” Ploiești

Profesori de specialitate

Anterioară
Următoare