Secția Clasică

Curriculum

Experiența studenților

Îmi amintesc cu drag de cursurile pe care le frecventam alături de colegii de la compoziție, cursuri care, cu siguranță, au creat o bază solidă pentru dezvoltarea mea profesională. La disciplinele specifice pentru studenții compozitori, precum orele de practică compozițională sau cursul de strategii componistice, descopeream în fiecare săptămână ceva nou și analizam partituri selectate cu atenție de către profesori.

Mekumi Okuda
Compozitor freelancer

M-am bucurat mult să mă număr printre studenții specializării Compoziție clasică. În cei patru ani de licență am avut ocazia să intru în contact cu profesori excepționali care, pe lângă îndrumarea practică și teoretică, mi-au deschis mult viziunea, fiind totodată și modele umane, surse continue de inspirație și informații prețioase. Totodată, în UNMB există multiple oportunități de a colabora cu colegi de la alte specializări, în proiecte intra și extra-universitare, multe dintre ele recomandate sau coordonate de profesorii îndrumători.

Andrei Petrache
Compozitor freelancer • Producător muzical • Pianist jazz

Am urmat studiile de licență și master în Compoziție clasică în cadrul UNMB. Apoi, după ce am studiat muzica tradițională în Indonezia (Gamelan), am urmat studiile de doctorat în cadrul aceleiași instituții, teza de doctorat fiind intitulată „Influențe reciproce între muzica occidentală savantă și gamelanul indonezian”. În timpul studiilor am participat la diferite cursuri de măiestrie și am obținut premii la concursuri naționale și internaționale de compoziție. O bună parte a activității mele este în continuare dedicată promovării culturii tradiționale a insulei Bali (Indonezia), inclusiv în rândul studenților, prin cursurile de Ansamblu Gamelan pe care le susțin în cadrul UNMB. Mulțumesc UNMB pentru toate oportunitățile pe care mi le-a oferit în formarea mea profesională!

Lucian Zbarcea
Regizor muzical (SRR) • Membru al UCMR • Președinte al Asociației „Jepun Bali” • Fondator și lider al ansamblului „Gamelan Jepun Bali”

Ca absolvent al studiilor de licență (Compoziție clasică) și master (Stil și limbaj compozițional) din cadrul Universității Naționale de Muzică din București, mărturisesc faptul că am beneficiat de un nivel de pregătire extrem de ridicat, care a avut un rol semnificativ în formarea propriei cariere muzicale. Calitatea cursurilor, dar și a profesorilor și mentorilor care mi-au fost alături în tot acest timp a extins orizontul cunoașterii și a condus la descoperirea de lucruri mărețe, fapt care va descătușa necontenit, și în viitor, energii creatoare noi.

Alin Chelărescu
Compozitor freelancer

Profesori de specialitate

Anterioară
Următoare