Secția Muzică ușoară (Pop)

Curriculum

Experiența studenților

Sunt unul dintre absolvenții facultății de compoziție din cadrul UNMB, facultate ce m-a găzduit și îndrumat pe parcursul a 6 ani de studiu (Compoziție muzică ușoară, licență; Stil și limbaj compozițional, master), unde profesori pasionați au contribuit la descoperirea și dezvoltarea mea intelectuală și profesională. Pe parcursul acestor ani am învățat să înțeleg muzica atât din punct de vedere tehnic, cât și abstract, am devenit mai curios și mai însetat de nou. Am câștigat premii la diferite concursuri naționale și internaționale de compoziție, dar mai important este că am câștigat numeroși prieteni, de la colegi până la profesori.

În prezent activez ca profesor, compozitor, aranjor, producător, chitarist și pianist, iar pasiunea pentru muzică pare să crească pe zi ce trece, motiv pentru care mă simt binecuvântat. Confucius spunea că „Dacă faci ceea ce-ți place, nu vei munci nicio zi din viața ta”. Eu iubesc fiecare lucru ce-l fac prin artă, cu toate emoțiile pe care le presupune ea, de la durere la extaz. Pot spune că artei mi-am dedicat viața.

Ionuț Teodorescu
Profesor Școala de muzică nr. 4, București • Compozitor freelancer • Aranjor muzică • Producător muzical • Chitarist și pianist

La cursurile de compoziție profesorii m-au sprijinit întotdeauna și m-au urmărit îndeaproape. Am primit sfaturi constructive pentru a-mi îmbunătăți lucrările și am fost felicitată ori de câte ori am prezentat lucrări bune.

Ce mi-a plăcut cel mai tare a fost faptul că de fiecare dată eram încurajați sa venim cu idei noi spre a ne dezvolta abilitățile de compozitor. Clasa de compoziție deborda de entuziasm datorită energiei care se crea când ne ascultam lucrările unul altuia. În anul 3 de studiu am fost dublu premiată în cadrul festivalului George Grigoriu pentru compoziția „We don’t care”. În prezent, activez în industria muzicii pop, unde am colaborat cu numeroși artiști de renume.

Flavia Zoe
Compozitor muzică pop • Cântăreață muzică pop • Muzician freelancer

Zâmbesc mereu când îmi aduc aminte de perioada examenelor de admitere, când am pășit pe holurile UNMB, entuziasmată și emoționată. Iată-mă acum purtând cu mândrie titlul de compozitor muzică ușoară/pop, absolventă a studiilor de licență și masterandă a aceleiași secții, pe care am urmat-o cu drag și perseverență sub îndrumarea profesorului de specialitate – un cadru didactic model, care a constituit o inspirație și un sprijin nelipsit în tot acest timp.

De-a lungul anilor de studenție, am participat la numeroase evenimente, precum concursurile de pian ale universității, Festivalul Chei, superbele concerte ale secției de Compoziție Jazz și Muzică Ușoară, emoționantele concerte corale și multe alte momente artistice care s-au adăugat în buchetul experienței mele muzicale.
Încă de pe băncile facultății am reușit să descopăr frumusețea teatrului muzical, performând la Teatrul Metropolis și alte teatre private. Am fost director muzical în cadrul unei televiziuni, am lucrat la radio, iar în prezent sunt angajată într-un studio, ca regizor de sunet. Mă consider fericită și norocoasă că lucrez în domeniul pentru care m-am pregătit și mă pregătesc în continuare. Sunt recunoscătoare profesorilor care m-au format, fără de care n-aș fi ajuns ceea ce sunt!

Alexa Vangu
Compozitor muzică ușoară • Cântăreață muzică pop • Regizor muzical Grupul Editorial Art

Studiile la UNMB m-au ajutat să-mi descopăr pasiunea pentru muzica de film, care este acum o parte semnificativă a carierei mele. Nivelul înalt de pregătire la cursuri precum teorie-solfegiu-dicteu, armonie și compoziție muzică ușoară a contribuit la evoluția mea stilistică și la formarea unei identități muzicale recognoscibile.

Adina Nelu
Producător muzical • Compozitoare muzică de film • Compozitoare și cântăreață muzică ușoară/pop

Profesori de specialitate

Anterioară
Următoare