Management muzical

PREÎNSCRIERI – 05 septembrie – 1 noiembrie 2022
Vă invităm să completați cererea anexată (Cerere preînscriere) și să o trimiteți coordonatorului de program, cadru didactic asociat dr. Alexandra Șolea, în perioada 05 septembrie – 1 noiembrie 2022.
E-mail: alexandra.solea@unmb.ro
 
 
Programul Postuniversitar de formare si dezvoltare profesionala continua „Management Muzical”, cu durata de 1 an, reprezintă pentru absolvenții și profesioniștii din sectorul cultural un important punct de referință în familiarizarea, deprinderea și aplicarea practică a competențelor dobândite în domeniul managementului muzical. Pe lângă oferta de cursuri efective, cursanții vor avea la dispoziție întrevederi cu profesioniști din domeniu, discuții individuale și de grup cu mentorii, o bibliografie actualizată permanent. Noțiunile teoretice vor fi dublate de cursuri practice (seminarii, workshop-uri, conversații cu personalități marcante din sectorul cultural – atât la nivel național, cât și internațional – și teme direct conectate cu realitatea domeniului artistic și cultural). Mai mult, dezvoltarea unei rețele profesionale active constituie unul dintre obiectivele acestui curs.
 
Cui se adresează?
 
Programul se adresează absolvenților universităților de muzică și arte din țară, precum și profesioniștilor din domeniul cultural-artistic din România. Programul postuniversitar poate fi urmat de absolvenții care au obținut diploma de licență sau echivalentă. 
 
Ce oportunități și beneficii oferă acest program?

 

În cadrul Programului Postuniversitar de formare şi dezvoltare profesională continuă Management Muzical veți avea ocazia:

 1. Să vă dezvoltați abilitățile manageriale prin:
 • Aplicarea instrumentelor și tehnicilor de project managementși marketing în gestionarea instituțiilor artistice precum și a evenimentelor culturale;
 • Elaborarea unui business planpentru organizațiile culturale;
 • Înțelegerea și gestionarea diferitelor aspecte financiare legate de activitățile culturale și efectuarea de campanii de strângere de fonduri în sectorul cultural și artistic;
 • Cunoașterea perspectivelor juridice și economice ale dreptului artelor spectacolului, la nivel național și internațional.

 

 1. Să vă augmentați potențialul de leadership prin:
 • Întelegerea modului de funcționare a diferitelor industrii culturale și creative;
 • Dobândirea cunoștințelor specifice necesare gestionării instituțiilor de concert, a companiilor de dans și teatru, festivalurilor și evenimentelor culturale etc.;
 • Dezvoltarea abilităților de team building și negociere.

 

 1. Să deprindeți noțiuni importante de antreprenoriat prin:
 • Dezvoltarea gândirii creative și inovatoare, aplicată proiectelor culturale;
 • Familiarizarea cu concepte-cheie și cu cele mai bune practici în diferite contexte antreprenoriale;
 •    Analizarea mediului de afaceri pentru a formula o strategie de afaceri competitivă, la nivel național și internațional.

 

În cadrul Programului Postuniversitar de formare şi dezvoltare profesională continuă Management Muzical, veți învăța despre procese și metode de lucru cu impact, bazate pe tehnici de management din diferite sectoare, de la mentori și profesioniști de succes

 • Veți deveni un antreprenor transformator și/sau un manager de succes de proiecte culturale, oferind inovație și creativitate lumii din jurul vostru.
 • Veți revenila organizația voastră cu un set nou de instrumente și un plan de acțiune gata să rezolve provocări critice și să dezvolte noi oportunități.
 • Veți învăța să analizați și să gestionațiperformanța organizației dvs. prin planificare atentă, dublată de decizii strategice și eficiente pe termen mediu și lung.

 
Pentru mai multe detalii, vă rugăm consultați documentul anexat.


 

Pentru alte informații, vă puteți adresa coordonatorului de program, cadru didactic asociat dr. Alexandra Șolea.

 

E-mail: alexandra.solea@unmb.ro

Comments are closed.