În perioada 13-19 martie 2023, Universitatea Națională de Muzică din București organizează a XIV-a ediție a Festivalului ”Chei”, manifestare care urmărește anual să ofere celor interesați o imagine cuprinzătoare asupra celei mai mari instituții de învățământ artistic muzical din țară.

Festivalul adună în săptămâna mijlocului de martie o multitudine de evenimente egale ca varietate cu varietatea direcțiilor de studiu pe care studenții universității – îndrumați de un excepțional corp de profesori, sprijiniți de un aparat administrativ competent, implicat și devotat, și beneficiind de o bază materială impresionantă – le urmează, desăvârșindu-și formarea artistică și științifică.

Startul ediției din 2023 a Festivalului ”Chei” este răsunător: Concertul orchestrei ”Universitaria”, sub bagheta maestrului Leo Hussain, la Ateneul Român, luni, 13 martie, orele 19. Închiderea săptămânii de evenimente va avea loc duminică, 19 martie, orele 11.30, la Opera Națională. Ambele manifestări se desfășoară grație parteneriatelor generoase pe care UNMB le are cu cele două instituții – Filarmonica ”George Enescu” și Opera Națională din București.

Între cele două jaloane, își au locul binemeritat în agenda Festivalului ”Chei” – ediția a XIV-a concerte camerale, corale, vocale, ale claselor de compoziție, secțiilor de jazz și muzică ușoară, o reprezentație cu actul I al operei Flautul Fermecat de Mozart, cu studenții masteranzi și orchestra ”Concerto”, o masă rotundă. Toate acestea se vor desfășura la sediul Universității Naționale de Muzică din București, strada Știrbei-Vodă nr.33, în sălile ”George Enescu”, ”Auditorium”, Silvestri, Studioul de Operă și Multimedia.

Vom reveni cu detalii despre Festival, artiștii, studenții și  profesorii implicați.