Marți, pe 29 noiembrie, de la ora 15:00, la Sala Dinu Lipatti a Universității Naționale de Muzică București, vă invităm la o discuție despre industria muzicală cu Anca Lupeș. Fondatoarea Mastering the Music Business, pionier al educației muzicale în afaceri în România, Anca Lupeș este unul dintre cei mai experimentați profesioniști din industria muzicală din România, activând în aproape toate domeniile industriei: mass-media (presă, radio, TV), organizarea de concerte, case de discuri, music publishing, management și agenții de booking. În 2009 a devenit primul profesionist român certificat Master in Music Business la Berkelee College of Music (Boston, SUA) și a făcut parte din rețeaua internațională de consultanți în afaceri muzicale, Musiconsult. În 2016 a fondat prima conferință de industrie muzicală din România, Mastering The Music Business. În prezent, este președinte la RAW Music (ONG-ul organizator al Mastering the Music Business și MMB Showcase Festival), director executiv al Indiero (asociația caselor de discuri independente din România, afiliată la IMPALA și WIN) și Managing Partner la Star Management.

 

„Este foarte important pentru un artist să înțeleagă că a plăti o echipă este o investiție care, ca orice investiție, îi va aduce și mai mulți bani. Dar ca să poți face o investiție eficientă, ea trebuie făcută în deplină cunoștință de cauză. Adică artistul trebuie să învețe care este alcătuirea echipei, cum își găsește oamenii, ce trebuie să ceară fiecăruia dintre ei, ce trebuie să-i livreze fiecare, cât de important este ceea ce face fiecare pentru cariera artistului etc. Să știe cum circulă banii, pe unde și de ce, să știe ce drepturi are și cum să le valorifice. Cei care vor să păstreze toți banii pentru ei pot să o facă, însă nu vor trece niciodată de un anumit nivel, foarte scăzut. Nu poți să crești dacă nu investești. Este la fel ca în orice alt domeniu.” (Anca Lupeș, într-un interviu publicat pe site-ul urban.ro)

Seria de întâlniri Leadership în muzică este o componentă a proiectului organizat de Societatea Antreprenorială Studențească din Universitatea Națională de Muzică București (SAS UNMB), intitulat „LEADERSHIP ÎN MUZICĂ. Sesiuni de mentorat și concurs de proiecte antreprenoriale”, finanțat prin Fondul de Dezvoltare Instituțională (CNFIS-FDI-2022-0438). Până pe 6 decembrie, propunem 5 evenimente de mentorat, în fiecare zi de marți, în prezența unor personalități-pilon atât din peisajul muzicii clasice, cât și din industria muzicală, care inspiră și transformă, prin activitatea pe care o desfășoară, lumea muzicală românească.

 

Rămâneți aproape, pe paginile de Facebook #SAS UNMB și #Universitatea Națională de Muzică București, dar și pe www.unmb.ro, pentru a afla detaliile ultimei întâlniri!