Bucharest Brass Competition

„Bucharest Brass Competition” este un concurs cu anvergură internațională, dedicat tinerilor muzicieni care studiază instrumentele de alamă (trompetă, corn, tubă, trombon), și se va desfășura în perioada 11-15 aprilie la Universitatea Națională de Muzică din București (UNMB).
 
Sunt două grupe de vârstă / studii: grupa 1 – 14-19 ani (elevi ai liceelor de muzică sau studenți, anul I de studiu); grupa 2 – 20-28 ani (studenți ai anilor superiori, masteranzi sau absolvenți de studii muzicale superioare).
 
Prima etapă de concurs presupune interpretarea a două lucrări, dintre care una contemporană românească (lucrări ale compozitorilor Sebastian Androne-Nakanishi, Aurelian Băcan, Dan Buciu, Dan Dediu). Lucrările românești vor fi publicate online pe site-ul proiectului (acum în construcție) și puse gratuit la dispoziție celor interesați – după trimiterea unui mail de intenție pe adresa a.barockeri@gmail.com. În etapa finală, concurenții vor prezenta un concert cu acompaniament de pian, conform repertoriului (disponibil aici).
„Bucharest Brass Competition” va asigura corepetitori pentru concurs, cât și pentru o repetiție (începând cu data de 10 aprilie).
 
Zilele de desfășurare a etapelor competiției se vor încheia cu dezbateri, conferințe, întâlniri pe teme de interes pentru tinerii muzicieni, susținute de membrii juriului, evenimente cu acces liber pentru toți participanții înscriși:
„Cum ne pregătim pentru un examen” (Ionuț Podgoreanu)
„Despre sunet” (Florin Pane)
„Importanța articulației pentru definirea sonoră” (Ioan Rațiu)
„Breathing gym” (Theo Wolters)
„Cum să ne autodepășim” (Alexandru Corlan)
 
Concursul se va încheia cu un concert de gală și decernarea premiilor:
🏆 marele premiu – 5.000 lei și invitația de susținere a unui concert – solist alături de Filarmonica „Dinu Lipatti” din Satu Mare
🥇 premiul I (pentru fiecare categorie) – 3.500 lei
🥈 premiul II (pentru fiecare categorie) – 2.000 lei
🥉 premiul III (pentru fiecare categorie) – 1.000 lei
 
Premiile în bani vor fi completate de partenerii proiectului, astfel:
Filarmonica „Dinu Lipatti” din Satu Mare îl va invita pe câștigătorul marelui premiu să performeze ca solist cu orchestra în cadrul stagiunii 2020-2021;
„Tinerimea Română” va invita trei dintre câștigătorii competiției să colaboreze în cadrul proiectelor sale;
 
LCD Musical Service va asigura repararea și recondiționarea a două instrumente ce aparțin participanților la concurs (nu neapărat dintre câștigători).
 
Primii 12 concurenți înscriși beneficiază de cazare gratuită, pe perioada competiției, la căminul Universității Naționale de Muzică din București (UNMB). În acest moment mai sunt disponibile doar 7 locuri din cele 12.
 
Înscrierile se pot face până pe data de 20 martie (inclusiv), pe adresa de e-mail a.barockeri@gmail.com sau prin completarea formularului. Mesajul e-mail trebuie să conțină CV-ul participantului și dovada plății taxei de participare în valoare de 200 lei, achitată în contul Asociației BAROCkeri (IBAN: RO83 BRDE 410S V043 1077 4100, cod SWIFT: BRDEROBU).
 


Comments are closed.