Comunicat de presă – Inaugurarea clădirii numită Mediatecă

Universitatea Națională de Muzică din București (UNMB) anunță cu bucurie inaugurarea clădirii numită Mediatecă, formată din parter plus patru etaje. Clădirea este foarte vizibilă din Parcul Cișmigiu (latura cu izvorul Mihai Eminescu) și constituie un element foarte important al campusului Universității Naționale de Muzică din București, care va adăposti biblioteca (cărți și partituri muzicale), mediateca (discuri și înregistrări audio-video), săli de lectură, de audiție, de proiecție, de baze de date, școala doctorală, muzeul UNMB și o sală de orchestră și cor, precum și un studio de înregistrări.

Proiectul Mediatecii a fost realizat în 2006 de către arh. Călin Irimescu și promovat de către dna. Maia Savu în timpul mandatului rectorului prof. univ. dr. Dan Buciu. El a fost pus în operă efectiv în 2010 și finalizat în 2015, în timpul mandatelor de rector ale prof. univ. dr. Dan Dediu. Finanțarea proiectului a fost asigurată în integralitate din fondurile de investiții ale Ministerului Educației și Cercetării Științifice.

Marcarea festivă a evenimentului va avea loc miercuri, 30 septembrie, ora 10.00, la parterul clădirii Mediatecă aflate pe strada Știrbei Vodă nr. 33, în prezența oficialităților, profesorilor și studenților Universității Naționale de Muzică din București.

Comments are closed.